İş hayatınızda ya da tatil dönemlerinde oldukça pratik çözümler üretmenize yardımcı olacak konteynerler sayesinde hayatınızda rahatlatıcı olanaklar mümkün!Depreme dayanıklılığı, ses ve ısı yalıtımını ile oldukça dikkatleri çeken yapılanmaları askeri birimler, büyük şirketler ilk tercihlerinin arasına koyarak çalışma hayatlarını kolaylaştırıyor. Bu ergonomik yapılanmanın en önemli özelliklerinden biri de çalışma ortamından uzak olan personellerin konaklaması için tercih edilebiliyor. Ayrıca oldukça ekonomik fiyatları olan bu konteynerler 2-3 konteynerin birleşmesi ile birden fazla kişiye hizmet olanakları sunmaktadır.
Konaklamanın haricinde birçok alanda da hizmet verebilen bu yapılanma ne kadar çok çalışan olursa olsun birleştirme işlemi ile ihtiyacınızı en iyi şekilde karşılayarak Ayyıldız Konteyner güvencesi ve kalitesi ile sizlere hizmet sunuyoruz. Siz de bu güvenceyi daha sağlıklı bir şekilde almak isterseniz iletişim numaralarından firma yetkililerine ulaşarak sorularınızı sorarak bilgi edinebilirsiniz.
Ergonomik özellikleri sayesinde ve istenilen konsepte göre düzenlenebilmesi ile her türlü alana taşınan, ses ve ısı yalıtımı, yagına, depreme dayanıklı ve standartlara uygun bir şekilde olan ayrıca da monte ve demonte işlemleri ile çevreyi kirletmeyen birleşim konteynerler daha geniş ve kolay bir yalan alanı oluşturarak prefabrik evlere benzeyen yapılanmalar olarak karşımıza çıkıyor. Mükemmel çözüm imkanları sunan bu birleşim konteynerler kullanım alanlarının genişliği sayesinde yazlık, kışlık, inşaat şantiyeleri, idari binalar, ofisler tek katlı olarak ya da çift katlı inşaa edilebiliyor.
Konteynerler belirlenen amaca göre tuvalet ihtiyacı, ofis ya da yatakhane olarak dizayn edilebilmektedir. Ayrıca bu yapılanmaların komplike yapı olarak da projelendirilip uygulanması sağlanabiliyor.
Askeri amaçlı konteynerler: Bu şekilde olan konteynerler koğuş tipi ve askeri barınak olarak kullanılmaktadır.
Şantiye konteynerleri: Bu konteyner dahilinde çalışma odaları için ofisler, dinlenme ihtiyacı hissedildiğinde yatakhaneler, yeme içme ihtiyaçları için yemekhaneler ve birtakım diğer ihtiyaçlar olan sosyal tesisler, tuvalet ve duş için wc ve duş kabinleri gibi farklı konteynerleri projelendirip yapılandırmak mümkün.
Ofis konteynerleri: Amaca uygun bir şekilde ve estetik olgusunu gözeterek çalışma alanları için ihtiyacı karşılayacak ergonomik ve ses yalıtımlı konteyner üretimi mümkün.
Yemekhane konteynerleri: Yeme ve içme ihtiyaçlarını eksiksiz ve özenli bir şekilde karşılayabileceğimiz havalandırma ve gıda saklama potansiyeline sahip mutfağı ile belirlenen amaca göre üretilmiş konteynerlerdir.
Wc ve duş konteynerleri: Sıcak ve soğuk su tesisatı ve tuvaletlerde alafranga(klozet) bulunan konteynerlerdir. Ayna, kağıtlık gibi aksesuarlara sahip olan bu konteynerlerde ses ve ısı yalıtımı mevcuttur.
Yaşamı kolaylaştıran ve geçici yaşam alanları olarak ilk sıralarda bulunan bu konteynerler özellikle ani yıkımlar ve doğal afetler sonrasında birçok konuda faydalı olmuş ve tercih edilmiştir.
TEKNİK VERİLER :
Kar yükü : 60 kg/m2
Rüzgar hızı : 80km/saat
Şase yük kapasitesi : 200kg/m2
Dış duvar u değeri : 0.511
Çatı u değeri : 0.395
TAVAN SİSTEMİ :
Dış kaplama : 0.6 mm kalınlığında galvaniz
Tavan kaplaması :8 mmm pvc lambri
DIŞ DUVAR :
Dış duvar sistemi :40 mm kalınlıkta sandivic panel cephe kaplaması
Dış duvar dış kaplaması :40 mm kalınlıkta sandivic panel cephe kaplaması
Yükseklik : 2520 mm
TABAN :
Karkas : 2 mm galvaniz sacdan rolform da çekilmiş özel bükümlü saclardan imal edilir
Kaplama : 16 mm kalınlığında çimento yonga levha (betopan)
Zemin döşemesi : 3 mm kalınlıgında pvc yer döşemesi (mineflo)
KAPILAR :
Dış kapılar :ölçü 900*2000 mm Kapı : 0.40 mm kalınlıkta sandavic panel kapı
Isı ve ses yalıtım malzemesi : 40 mm kalınlıkta EPS(16-22kg/m3)
İc kapılar :ölçü 800*2000 mm Amerikan kapı panel
Wc kapıları : ölçü 700*2000mm Amerikan kapı panel
PENCERE VE CAMLAR :
Normal pencereler :97*100 cm boyutlarında pvc dograma (tek açılımlı )
Wc ve duş hacimleri : 40*40 menfez
Normal pencereler : 4+12+4 ısı cam
BOYA :
Dış cephe rengi : beyaz
Kapatma eleman ve köşeler : mavi
ELEKTRİK TESİSATI :
Kablo : 240 volt kapasiteli
Prizler ve düğmeler : TSE belgeli
Priz kabloları : MYM 3*2 mm2 (TSE-ISO)
Aydınlatma kabloları : MYM 3*1.5 mm2 (TSE-ISO)
Aydınlatma armatürleri : normal mekanlarda ve ıslak mekanlarda yuvarlak glop
Dış kapı üstü : dış glop
· Konteynır kaçak akım rölesi bulunmamaktadır
· Her priz 240 watt a göre hazırlanmaktadır
· Farklı kullanım için (soba klima elektrikli ev aletleri) talep edilen projede belirtilmeli ve ona göre kablo çekilmeli
· Her bir ısıtıcı , klima ayrı bir sigorta hattı ile beslenmelidir
SIHHİ TESİSAT :
Boru (temiz su) : pprc boru
Boru pis su:
Lavabo :28*45 duvar tipi (TSE belgeli )
Lavabo musluğu : musluklar duvara montajlı
Klozet : seramik rezarvuarlı
Wc taşı : özel akrilik (1*1)
Duş teknesi : özel akrilik (80*80 mermerit )
Duş bataryası : mix banyo bataryası
Taharet musluğu : musluklar duvara montajlı
Mutfak evyesi : 50*100*ve 50*140 boyutlarında alt dolap kapakları suntalıdır
Birleşim Konteyneri Tercihi ve Tanımı
Konteyner belirlenen standart ölçülerde üretimi yapılmış tabanı betopan olan, duvarları ise sandvic paneller ile kaplı yani birbirine geçmekli, tavanı çelik saç ile yapılan dikdörtgen biçiminde kasalardır. Taşınma amaçlı olarak ilk öncelik olan konteynerler daha sonra barınma ihtiyacı olarak da çağımızda en çok tercih edile taşınabililir barınaklar haline gelmiştir.
Peki neden birleşim konteyner? İlk öncelik olarak prefabrik, çelik ve betonarme evlerin maliyetinden daha düşük olması dikkat çekici unsurdur. Montajın üretim yerinde yapılması ve alıcının hazır halde anahtarı teslim alması konteyner seçiminde önemli bir noktadır. Normal konteyner ile birleşim konteyner arasında bulunan fark nedir sorusunun cevabı ise daha sağlıklı olması ve 2 ya da 3 katlı olarak da tercih edilebilmesidir. Yan yana birleşimlerde bir sınır yoktur. Bu noktada dikkat edilecek bir husus ise birleşim yerleri kilit olacağındanrüzgar, yağmur gibi etkilerden korunması için usta bir şekilde profesyonel birleşimi sağlamaktır.Bu birleşim sağlanmazsa daha sonra oluşacak su alımları ve deformasyonlar yapıya zarar vererek zamanla paslanma, çürüme meydana gelir. Bu tarz duruma dikkat edildiği sürece ise herhangi bir problemle karşılaşılmaz. Birleşim konteynerlerin montajı esnasında ara elemanlar zarar görmeden sökülmeli daha sonra istenilen yere montesi uygulanabilmelidir. konteynerlerin taşınma işlemi ise tır ile karadan, tren ile demiryollarından, yük gemileri ile denizden ya da uçak ile havadan yapılabilmektedir. Konteynerler montaj yerinde vinç yardımı ile yerine yerleştirilir ve bağlantılar dört köşeden yapılır. Konteynerin yerleşeceği alanın düz ve sağlam olması dikkat edilecek en önemli faktörlerden biridir.
Anlattığımız konular kapsamında ergonomik ve ekonomik her özelliğiyle öne çıkan konteynerler müşterilerini tatmin ederek çağımızın memnun edici piyasalarından biri haline geliyor.
Nüfuslanmanın arttığı şu günlerde bizlerde buna akılcı bir çözüm üreterek pratik ve ekonomik konteynerlerde yeni yaşam olanakları yaratmaya çalışıyoruz. Hem çalışma alanı, hem yaşama alanı olarak birleşim konteynerler en doğru seçim. Bunu söylememizdeki sebep ise sabit yapıların maliyetine göre daha ekonomik bir şekilde teslimatı ve zaman kazandırıcı yalıtımı ile standartlarında ötesinde olması. Deprem riskinin yok denecek kadar az olması önemli bir ayrıntıyken en önemlisi ise başka alanlara taşınabilir ve kullanılabilir özelliğe sahip olması.
Hayatımızı kolaylaştıracak bir tercihte bulunmak istiyorsak bunu en avantajlı ve en iyi kalitede almak isteriz. Bu hususta ise en akıllıca olacak çözüm birleşim konteynerler olacaktır.