Yemekhane Binaları
17 Mayıs 2017
Prefabrik yapılar doğal afetlerin oluşumundan sonra daha çok tercih edilen hale gelmeye başladı. Özellikle herhangi bir yapı içerisinde olmayıp açık alanlarda çalışmak orunda olan kişiler için yemek ihtiyaçlarını karşılamak üzere prefabrik yemekhane seçeneği tercih edilmektedir.
Gıda maddelerin hijyenine verilen önemi göz önüne alırsak yemek yenilen ve pişirilen alanın hijyenik olması önemli bir unsurdur. Bundan kaynaklı firmalar çalışanlarının yemek ihtiyaçlarını karşılamak adına belirlenen kişi sayısı doğrultusunda prefabrik yemekhane siparişi vererek kolaylık yaratabilmek imkanına sahip olabilirler. Ufak ölçekli firmalar ortalama 50 kişinin sığabileceği yapıları sipariş ederken, daha büyük ölçekli firmalar özel siparişler ile 300- 400 gibi daha fazla kişinin yemek yemesini sağlayan yapıları tercih etmektedirler. Hijyenik koşullara önem veren firmalar prefabrik yemekhanelere ihtiyaç duymaktadırlar.
Firmalar haricinde yemekhane adına gerekli il alanı bulunmayan okullarda, okulun yer aldığı alana öğrencilerin ve öğretmenlerin sağlıklı ve hijyenik koşullarda yemek yiyebilmek adına prefabrik yemekhaneleri tercih ederler. prefabrik yemekhane tercih edildiği takdirde öğretmen, öğrenci ve görevli sayısı kadar yemekhane alanı en kısa süre zarfı içerisinde oluşturulabilmekte ve hijyenik koşullarda yemek ihtiyaçları karşılanabilmektedir.